Måten mote burde arbeid

Måten mote burde arbeid

Late innlegg, og ikke noe bilde i dag, først og fremst fordi min Google-fu er ikke tilstrekkelig til å finne meg et bilde av en robot iført en kjole (dette vil bli klart senere, og første personen til å sende meg en ikke fra The Jetsons vil få kjolen A Day swag) og for det andre fordi jeg er litt sliten. Jeg gikk (som er min wont når jeg er i NYC på en onsdag) rulleskøyter på Roxy i går kveld, og når de slår bassen opp til “defibrillere” Jeg finner meg selv i stand til å stoppe skøyter og permisjon til en fornuftig time. (The Roxy fikk hip! Jeg motstå trangen til å klage høylytt om hvordan jeg har gått der for alltid-jeg selv har mine egne skøyter, som jeg holder i NYC-og hvordan hipstere og noobs ødelegger det. Fordi de ‘re ikke! det var faktisk fint, når jeg fikk gjennom linjen på døren. noen mye mer krasjer og kollisjoner enn vanlig, men ingen tok meg ut, så det er greit.)

Uansett. Hvorfor skulle jeg legge inn et bilde av en robot iført en kjole? fordi jeg ønsker å snakke om The Future of Fashion. Det har vært andre meldinger i Nedtelling til fashion week som snakker om disintermediation (det vil si å kutte ut mellomledd), behovet for virtuelle moteshow, raskere mote sykluser og økt forbruker tilbakemeldinger – og jeg tror alle disse tingene er uunngåelig.

Faktisk, i min drømmeverden for fremtiden, er jeg ikke håper på romturisme, mat piller, og personlige jetpacks (OK, jeg er fortsatt krysser fingrene for jetpacks). Jeg er begeistret om ubegrenset tilpasning, smart (eller nano) produksjon og effektive markedsplasser. Hvis jeg vil ha noe (si, et par runde-toed 2″ hæler med en ankel stropp, i brunt semsket skinn, eller en sitron-gul silke / Lycra kortermet cardigan genser med en peter pan krage, perle knapper og tre / . 4 ermene), jeg bare spec det (inkludert eksakte dimensjoner) og sette det opp for bud gjennom en elektronisk Matchmaking produsenter og designere vil automatisk sende meg pristilbud: hvem kan gjøre det for hvilken pris, i hvilken tid Har de allerede? har noe nært de tror jeg vil like det bedre? jeg skal veie gir avhengig av hvor fort eller eksakt jeg vil ha det, og om jeg ikke ønsker å opprettholde rettighetene til min design, slipper den under en, veldedighet nytte Creative Commons , eller en annen form for lisens eller gir den bort til produsent i retur for produktet.

Jeg tenker på å utvikle prosessen vil være mye som en Identikit mistenkt skisse – du starter med et design som du justere ved å si “ikke så mye her” eller “litt strammere der”. Du vil velge en farge med en Pantone diagram! (Jeg kan ikke fortelle deg hvor mye jeg ønsker klær og tilbehør produsenter vil liste Pantone farger slik at jeg kunne søke etter ting som er min favoritt grønn farge, for eksempel.)

Folk som ikke ønsker å designe sine egne klær (og virkelig, gjør disse menneskene faktisk eksisterer?) Vil “butikk” ved å vise nett moteshow og får feeder av hva som er nytt og hot beste til sine nettlesere. Det er ting som dette skjer beste nå, på et begrenset omfang, for det meste noen målinger og størrelse og alle funksjonene. tilpasset Nikes. tilpasset dimensjonering av bukser på Lands End. tenke på hvordan Threadless.com fungerer – noen mennesker designe t-skjorter, medlemmer av samfunnet stemme på dem, og deretter vinnerne få trykt opp. Eller CafeShops, hvor du sender bildet til bruk på alt fra totebags til remmer. forestille seg at for håndvesker. forestille seg at for sko. forestille seg at for alle mulige plagg, pluss muligheten til å få en-offs laget bare for deg!

Man skulle tro at dette ville drepe detaljhandel, ville ikke du? men tenk på en butikk hvor du går i, titt rundt, velg noe og tilpasse den til din størrelse og foretrukne beste farge på stedet. Du vil fortsatt kunne kjøpe av rack – for en premie. alle andre ville komme tilbake neste dag (eller vent til den kommer i posten) for å få deres perfekt-fitting, farge-matchet, tilpasset plagg.

Besparelsene på produksjon side ville være fantastisk. Ikke mye mer å gjette hvor mange mennesker kommer til å ønske den røde i størrelse 2 eller svart i størrelse 16. mye mindre avfall. mye mindre frakt av produktet frem og tilbake, fra fabrikk til butikk til Outlet Mall. (Kanskje ikke mye mer viltvoksende forstads soul-drapet outlet malls!) Pluss muligheten til å finpusse design umiddelbart basert på tilbakemeldinger fra kunder og dra nytte av moter umiddelbart.

Alt dette er selvfølgelig avhengig av nye fabrikasjonsmetoder som ikke krever tonn * forskjellige * råvarer – egentlig nanoteknologi og desktop fab. teknologi som egentlig ikke er bevist, og har en lang vei å gå. men med tanke på hvor langt andre teknologier har kommet akkurat i min levetid (datamaskiner, mobiltelefoner, hele jævla internett) må du håp om at ubegrenset tilpasning er rett rundt hjørnet. Jeg er forberedt på å ofre jetpack, selv …

Dele denne:
Twitter.
Facebook.

Som dette:
Liker å laste …

I slekt

Rant: Jeg ser London, jeg ser FranceoTober 28, 2008
et skjørt og en ekskursjonsjune 8, 2006
Prom Tid (circa 1989) April 20, 2007

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>